diumenge, 7 de novembre del 2010

Dia musical a Ontinyent

Ahir, 3 directius de la Unió Musical (Juanmi, Poma i jo) ens anàrem a la bonica localitat d'Ontinyent, a la vall d'Albaida. El motiu no era un altre que assistir a la 42a Assemblea de la FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana).
De bon matí, i ben mudats, férem marxa cap allà. Arribàrem cap a les 11 del matí, hora en què havíem d'acreditar la nostra assistència. En això ens donaren uns llibres que explicaven coses sobre la ciutat i la comarca, així com un dvd i una botelleta de vi (que a la propera Junta Directiva tastarem tots, ha ha). També ens regalàrem la "Marxa de la Diada" 2009, del mestre Joan Alborch i Miñana.
En això veiérem Àngel Castelló, ex director de l'escola i ex professor de metalls de la mateixa. Jo, fins als últims anys de donar-me classe, no tenia mal record d'ell. No em va agradar gens que no ens saludara, almenys per educació. Però no ho va fer. Després de treure un dineral a la banda en denunciar-nos, ni saludar ni res.
Bo, com contava, després anàrem a fer-nos un café, i tornàrem per a l'acte d'obertura, en que van fer una taula redona. El tema de debat era: Experiències en la gestió de la crisi actual en les escoles de Música. Exposició d'alternatives. Una taula redona d'allò més interessant. Vaig prendre bona nota de totes aquelles coses interessants que van exposar els cinc conferenciants. Aquestos van exposar el seu model d'escola de música. Un era d'una escola privada (amb l'edifici de la societat), una altra escola  era un Centre Autoritzat, una altra comarcal, una altra municipal i una altra de tantes menudes que, per culpa de la mala política del Consell de Camps, han hagut de tancar. Molta Fórmula 1, Volvo's... però a la música res.
Bé, en acabar, ja era l'hora de dinar. Ens anàrem a dinar els 3 a un restaurant proper al teatre on feien l'assemblea. És un teatre molt bonic i apanyat, recentment inaugurada la seua rehabilitació (dijous passat). Després de dinar començà l'assemblea. Al principi no va ser tan avorrit. Exposició de tota la negociació amb el Consell, programes duts a terme per la Federació... Després hi va haver un torn obert de preguntes, on hi van preguntar, sobretot per la financiació. També va parlar una persona, que el dia anterior la seua banda el va cessar de les seues funcions, enviant una carta a la Federació i tot, que el propi president Josep Almeria va llegir davant els presents. Per últim lectura i aprovació dels pressupostos de l'any passat i del que ve. La part més avorrida per a mi, ha ha.
Per últim, van fer una desfilada de bandes 29 de les 39 bandes de la comarca, on sí que hi vaig gaudir de debò. Cadascuna passava, portant molt bé el pas, interpretant un pasdoble. I les autoritats, en una grada mòbil, els aplaudien al seu pas. També els posaven un corbatí a la bandera en commemoració del dia.
Per a acabar, sopàrem allà i ens en tornarem a casa. Com podeu veure un dia completet.
Ah, se m'oblidava, l'any que ve l'assemblea és a la Vila. Ens tocarà desfilar, ha ha.
PD: s'apropa Sant Rafel!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada